AU, BRE! EVO ŠTA PO ZAKONU ČEKA MARKA MILJKOVIĆA: Advokat sve IZNEO, ne piše mu se dobro ako je OVO ISTINA
Foto: M.M./ATAImages

DA LI JE MOGUĆE?

AU, BRE! EVO ŠTA PO ZAKONU ČEKA MARKA MILJKOVIĆA: Advokat sve IZNEO, ne piše mu se dobro ako je OVO ISTINA

Advokat o slučaju Marka Miljkovića

Objavljeno:

Marko Miljković, bivši rijaliti učesnik i suprug Lune Đogani, juče je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon žestoke svađe sa komšijama. On je nešto posle 19 sati u pratnji policije, s lisicama na rukama, doveden u Urgentni centar gde je urlao, nakon čega je pregledan i u bolnici "Laza Lazarević".

On se posvađao s komšijama, koji žive stan iznad njega, a u jednom trenutku im je bacio 60 jaja na terasu. Marko je potom u policijskoj stanici vređao službena lica, a na jednog je i pokušao da nasrne.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Novom Beogradu određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati
Određeno mu je zadržavanje do 48 satifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Tim povodom oglasilo se i Tužilaštvo zvaničnim saopštenjem:

- Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju M.M. (rođen 1983. godine) zbog krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru.

Okrivljeni je, pod dejstvom alkohola, prvo narušavao javni red i mir u zgradi u kojoj stanuje na Bežanijskoj kosi, nakon čega je u prostorijama PS Novi Beograd okrivljeni pretio policijskim službenicima i vređao ih, oglušavajući se o njihove naredbe, nakon čega je pokušao fizički da nasrne na policijskog službenika.

Advokat o slučaju
Advokat o slučajufoto: Kurir tv printscreen

Kurir je stupio u kontakt sa advokatom Aleksandrom Radivojevićem koji je otkrio detalje postupka i posledice nemilog događaja.

- U načelu, kada policija donese rešenje o zadržavanju, znači da je krenuo pod krivični postupak i osnovana sumnja da je počnio krivično delo. O kom i kakvom delu se radi odlučuje policija, tužilaštvo, pa sud. Šta će biti stavljeno na teret zavisi od spisa predmeta koji će stići javnom tužiocu - govorio je Radivojević i nastavio:

Advokat se osvrnuo i na mogući napad na službeno lice
Advokat se osvrnuo i na mogući napad na službeno licefoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ukoliko bude smatrao da postoje šanse da ostane u pritvoru, staviće predlog za određivanje pritvora zbog prethodnog postupka. Može da se desi da ostane 30 dana u pritvoru, ne duže. Nakon toga okrivljeno lice može da se brani sa slobode.

Advokat Radivojević Aleksandar osvrnuo se i na mogući napad na službeno lice.

- Svaki napad na službeno lice je krivično delo koje ima određenu kvalifikaciju. Postoje tačno zaprećene kazne, to je prilično ozbiljno krivično delo. Takođe je bitno da li okrivljeni ima dodatno nasilje u dosijeu, tipa nasilje u porodici ili neko drugo, što će se naravno uzeti u obzir - rekao je advokat i dodao:

- Ja sam načelno uvek protiv zadržavanja ukoliko nemate opravdane razloge za to, ali sve zavisi od tužioca. Ponavljam policija je ovlašćena na 48 sati, sudija ne više od 30 dana... Pritvor nije kazna već samo mera obezbeđenja okrivljenog. Zavisi da li je nanešena povreda i kakva je ukoliko je ima, ili je samo odbio da postupi po naređenju... - zaključio je Radivojević za Kurir.

Bonus video:

00:06

Majstori poporavljaju ogradu

(Espreso / Kurir / Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.